سرپرست دانشگاه مراغه: ارتباط دانشگاه و صنعت با جدیت و همت بیشتری پیگیری‌می شود

  • 10 Jun 2025
  • کد خبر: 2117931
  • 158
سرپرست دانشگاه مراغه: ارتباط دانشگاه و صنعت با جدیت و همت بیشتری پیگیری‌می شود

دکتر رسول معروفی‌آذر، سرپرست دانشگاه مراغه، در بازدید از مجموعه صنعتی کاوه به‌عنوان بزرگ‌ترین واحد صنعتی منطقه با مدیران این مجموعه دیدار و گفتگو کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه مراغه، وی در این دیدار با تأکید بر ضرورت مسئله‌محور شدن پژوهش‌ها اظهار داشت:در دوره جدید، ارتباط دانشگاه و صنعت با جدیت و همت بیشتری پیگیری خواهد شد و تلاش خواهیم کرد تا این تعامل به سطحی مؤثر و ماندگار برسد.

سرپرست دانشگاه مراغه با اشاره به شکاف موجود میان دانشگاه و صنعت افزود: برخی از فعالان صنعت بر این باورند که دانشگاه‌ها تنها به مباحث آکادمیک و تئوریک می‌پردازند و از سوی دیگر، دانشگاه‌ها نیز معتقدند صنعت به یافته‌های علمی توجه کافی ندارد. این اختلاف نگاه، مانعی جدی برای شکل‌گیری یک گفتمان مشترک و مؤثر بوده است.

دکتر معروفی‌آذر یکی از راهکارهای رفع این چالش را حضور فعال‌تر اساتید دانشگاه در محیط‌های صنعتی دانست و تصریح کرد: اساتید باید مسائل و چالش‌های صنعت را از نزدیک لمس کنند و درک دقیق‌تری از نیازهای واقعی آن داشته باشند. در مقابل، صاحبان صنایع نیز لازم است با ظرفیت‌های علمی دانشگاه و پژوهش‌های در حال اجرا بیشتر آشنا شوند.

وی ادامه داد: اگر بتوانیم این ارتباط دوسویه و گفتمان متقابل را به‌درستی شکل دهیم، نتایج آن نه‌تنها برای دانشگاه و صنعت، بلکه برای کل جامعه سودمند خواهد بود. در غیر این صورت، هر کدام مسیر جداگانه‌ای خواهند پیمود که ثمربخش نخواهد بود.

دکتر معروفی‌آذر تأکید کرد: برای تحقق ارتباط مؤثر دانشگاه و صنعت، باید پژوهش‌های مسئله‌محور تعریف شود و زمینه برای حضور بیشتر اساتید و دانشجویان تحصیلات تکمیلی در بخش‌های صنعتی فراهم گردد. از سوی دیگر، اگر صنعت نیز دانشگاه را به‌عنوان فضای حل مسائل خود بپذیرد، این تعامل عمق بیشتری خواهد یافت.

در این دیدار، مدیران مجموعه صنعتی کاوه نیز با استقبال از گسترش همکاری با دانشگاه‌ها، بر اهمیت انعقاد قراردادهای پژوهشی و بهره‌گیری از ظرفیت‌های علمی دانشگاه‌ها تأکید کرده و آمادگی مجموعه کاوه برای توسعه همکاری با دانشگاه مراغه را اعلام کردند.


اشتراک گذاری

خبر‌های مرتبط

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد.