جشنواره امید در دانشگاه مراغه| بستری برای توسعه ایدههای دانش بنیان - دانشگاه مراغه
جشنواره امید در دانشگاه مراغه| بستری برای توسعه ایدههای دانش بنیان
- 12 May 2025
- کد خبر: 2001577
- 197

افتتاحیه گام دوم پویش ملی نوآفرین صنعت ساز «جشنواره امید» ویژه شهرستان مراغه به همت مرکز رشد و واحدهای فناور مراغه و پارک علم و فناوری استان آذربایجان شرقی، با حضور دکتر اکبر تقی زاده، معاون اداری و مالی دانشگاه مراغه و نمایندگان پارک علم و فناوری، جمعی از اعضای هیئت علمی، دانشجویان و صاحبان ایده، روز یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ماه در دانشگاه مراغه برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه مراغه، دکتر زهرا فتحی رییس مرکز رشد واحدهای فناور مراغه گفت: این رویداد ملی با هدف توانمندسازی دانشجویان و فارغالتحصیلان در حوزه کارآفرینی و پاسخ به نیازهای صنعت، با استقبال گستردهای از سوی جامعه دانشگاهی و فعالان اقتصادی روبرو شد.
وی افزود: رویداد در محور ویژه (نرم افزارها و پلتفرم های مرتبط با تامین مالی جمعی، سرمایه گذاری بخش خصوصی) و در محورهای قطعات ماشین و ابزارهای صنعتی، صنایع شیمیایی، معدنی(مس)، سلولزی، فناوری اطلاعات و ارتباطات با رویکرد صنعتی، زیست فناوری، محیط زیست، امنیت غذایی، صنایع خلاق و برق و الکترونیک از بیست و یک اردیبهشت ماه آغاز و تا روز بیست و چهارم اردیبهشت ادامه خواهد داشت.
دکتر اکبر تقی زاده، معاون مالی و اداری دانشگاه مراغه، در مراسم افتتاحیه جشنواره امید، با اشاره به ظرفیتهای بالای دانشگاه مراغه، بر اهمیت تقویت مراکز رشد و ارتباط مؤثر با پارک علم و فناوری استان تأکید کرد.
وی دانشگاه مراغه را یکی از مراکز آموزش عالی پیشرو استان دانست که با برخورداری از اساتید برجسته جهانی و موقعیت جغرافیایی باز، زمینه مناسبی برای تعامل با نهادهای فناور و تجاریسازی ایدهها دارد.
دکتر تقیزاده با بیان اینکه دانشگاهها باید به عنوان بستری برای پرورش ایدههای خلاقانه و تبدیل آنها به کسب و کارهای موفق عمل کنند، عزم راسخ دانشگاه مراغه در حمایت از برنامهها و رویدادهای کارآفرینی را یادآور شد.
آقای مهندس محمدیاری، نماینده پارک علم و فناوری استان آذربایجان شرقی، با اشاره به اهمیت جشنواره امید در راستای ارتقای کارآفرینی و رفع نیازهای صنعت، به تشریح اهداف این رویداد پرداخت. وی با انتقاد از سیستم آموزشی فعلی جهان که بر تربیت مهندسان برای کار با ماشینآلات صنعتی تمرکز دارد، بر ضرورت توجه به نوآوری و کارآفرینی در آموزش عالی تاکید کرد. همچنین ایشان بر اهمیت همکاری دانشگاهها و پارکهای علم و فناوری در حمایت از ایدههای نوآورانه اولویت دانست.
دکتر زینالی، با ارائه تجربیات شخصی خود در حوزه کارآفرینی، بر لزوم استفاده از مشاوران و منتورها در مسیر توسعه کسب و کار تاکید کرد. وی با بیان مثالهای ملموس از موفقیتها و شکستهای فناوران، بر اهمیت توجه به جنبههای بازاریابی و تجاریسازی محصولات، علاوه بر تخصص فنی، اشاره نمود. دکتر زینالی همچنین بر اهمیت عضویت در کانالهای پارکهای علم و فناوری و شرکت در نمایشگاهها به منظور آشنایی با فرصتها و پیشرفتهای روز تاکید کرد و نقش حیاتی پارکهای علم و فناوری در ارائه خدمات فراتر از وامهای مالی را برجسته ساخت. وی از دانشجویان خواست به جای تمرکز صرف بر دریافت تسهیلات مالی، از خدمات و حمایت های مشاورهای و شبکهای پارکها برای توسعه کسب و کار خود بهرهمند شوند.