برگزاری مراسم بزرگداشت مقام استاد و تجلیل از سرآمدان آموزشی دانشگاه مراغه - دانشگاه مراغه
برگزاری مراسم بزرگداشت مقام استاد و تجلیل از سرآمدان آموزشی دانشگاه مراغه
- 03 May 2025
- کد خبر: 1960965
- 340

مراسم بزرگداشت روز معلم و تکریم مقام استاد، با حضور امام جمعه موقت مراغه ، معاون استاندار و فرماندار شهرستان، فرمانده پادگان امام رضا(ع)، فرمانده نیروی انتظامی مراغه، هیئت رییسه و جمعی از اساتید فرهیخته دانشگاه مراغه عصر شنبه 13 اردیبهشت در تالار فجر برگزار شد.
معلمین پرچمدار توسعهی نهضت دانش بنیان و ارتقاء علوم فناورانهاند
به گزارش روابط عمومی دانشگاه مراغه، بر اساس این گزارش دکتر محمد زادشکویان، ضمن تقدیر از زحمات و تلاشهای دلسوزانه اساتید دانشگاه مراغه، بر اهمیت دانایی و نقش معلمان در تربیت نسلی ماهر، خلاق و نوآور با روحیه پرسشگری و انتقادی تأکید کرد.
رئیس دانشگاه مراغه گفت: دانستن و دانایی حق سادهای است که به انسان ارزانی شده است، حقی که پیامبران رئوف بر آن تأکید داشتهاند. در زمانه ما، دانایی چراغ هدایت و کلید ورود به جهان بهتر است؛ جهانی که زیبایی آن را حق همگان می دانیم.
ایشان افزود: در نظم نوین جهان، بهرهمندی بیشتر از دانش، فرصتهای بیشتری را نصیب افراد میکند و این وظیفه سنگین بر عهده معلمان است، کسانی که با بهرهگیری از تجربه، مشارکت در نهضت دانش بنیان و تکیه بر توسعه علوم فناورانه، نسلی برتر تربیت میکنند که توانایی تغییرات بزرگ در جهان را دارد.
وی در ادامه، یاد و خاطره استاد شهید آیتالله مرتضی مطهری، معلم بزرگ انقلاب اسلامی، را گرامی داشت و ابراز امیدواری کرد که در سال آینده، نسلهای ایرانی بیش از گذشته به سوی خردورزی و اعتدال حرکت کنند. در پایان، دکتر زادشکویان توفیق همه تلاشگران عرصه تعلیم و تربیت را از خداوند بزرگ مسئلت کرد.
علم بدون تربیت، ثمربخش نخواهد بود
سپس حجت الاسلام و المسلمین حمید محمدی راد، امام جمعه موقت شهر مراغه نیز با گرامیداشت یاد و خاطره شهید آیت الله مطهری و تبریک همزمان روز کارگر و دهه کرامت، به نقش محوری معلمان در آگاهی بخشی به جامعه اشاره کرد.
امام جمعه موقت شهرستان با تاکید بر جامعیت کلمه معلم، اظهار داشت: هر معلم قبل از آنکه معلم باشد، مربی است و تربیت مقدم بر تعلیم است.
ایشان با تشبیه نقش معلم به باغبانی، افزود: معلم مربی باغ انسانیت است و نقش باغبانی را ایفا میکند و اوصاف زیبا در دانشجو به وجود میآورد و با رفتار خود اوصاف زشت را از او میزداید. اگر دست پروردهی معلم، انسانی متواضع و فروتن باشد این علم ثمرهبخش خواهدبود.
وی در ادامه به ریشه بسیاری از کجرفتاریها در جامعه اشاره کرد و گفت: عمده مشکل جامعه این است که اکثر کج رفتاری ها از بی تربیتی نشات میگیرد همان انسان هایی که یک روزی در اختیار من و تو بوده و میتوانستیم انسان های تربیت یافته تحویل جامعه بدهیم. شرورترین موجود در میان مخلوقات، انسان تربیت نیافته است و هرچه ضرر میبینیم، از همین افراد است.
وی با استناد به قرآن کریم، تاکید کرد که در این کتاب آسمانی نیز، تربیت مقدم بر تعلیم دانسته شده است.
تعلیم بدون تعامل، به دانشی بیروح تبدیل میشود
در این مراسم حجتاسلام والمسلمین زمانی، مسئول دفتر نهاد نمایندگی، با نقل حدیثی از امیرالمومنین علیهالسلام، بر ضرورت تعلیم و تربیتِ نفس قبل از دیگران تأکید کرد و معلمانی را که با عمل و رفتار خود در مسیر تربیت قدم میگذارند، شایسته تجلیل بیشتر دانست.
وی با اشاره به وقایع سال ۱۳۴۰ قبل از انقلاب اسلامی و اعتراض معلمان به حقوق خود، که منجر به شهادت استاد ابوالحسن خانعلی شد، روز معلم را یادآور رشادتها و فداکاریهای این قشر زحمتکش دانست. ایشان افزود: در آن زمان، معلمان و اساتید با جمع شدن و نوشتن بیانیهای، این روز را به عنوان روز معلم نامگذاری کردند. این نامگذاری پس از انقلاب اسلامی در ۱۲ اردیبهشت ۱۳۵۷ با شهادت علامه مرتضی مطهری یکی دیگر از معلمان، رسمیت یافت.
حجتاسلام زمانی ادامه داد، معلمی تنها یک شغل نیست، بلکه رسالتی است که جان و دل انسانها را درگیر میکند. در دنیای امروز، با گسترش فناوریهایی مانند هوش مصنوعی و فضای مجازی، آموزش تقویت شده است، اما ارزش واقعی معلم در تاثیرگذاری عمیق و ایجاد فضای تعاملی، الهامبخش و تاثیرگذار است. ایشان نمونههایی از استادان بزرگ، مانند علامه جعفری، را ذکر کردند که چگونه رابطه نزدیک و اثرگذار معلم و دانشآموز میتواند تعلیم و تربیت را ماندگار و تاثیرگذار کند.
همچنین ایشان با اشاره به اهمیت خودسازی معلمان، بیان داشت: قبل از اینکه دیگران را تعلیم دهیم، باید به تعلیم نفس خود بپردازیم.
حجتاسلام زمانی افزود: معلمی تنها یک شغل نیست، بلکه رسالتی است که جان و دل انسانها را درگیر میکند. در دنیای امروز، با گسترش فناوریهایی مانند هوش مصنوعی و فضای مجازی، آموزش تقویت شده است، اما ارزش واقعی معلم در تاثیرگذاری عمیق و ایجاد فضای تعاملی، الهامبخش و تاثیرگذار است. ایشان نمونههایی از استادان بزرگ، مانند علامه جعفری، را ذکر کردند که چگونه رابطه نزدیک و اثرگذار معلم و دانشآموز میتواند تعلیم و تربیت را ماندگار و تاثیرگذار کند.
در پایان مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه بر اهمیت نقش معلم در تربیت انسانهای مؤثر و تاثیرگزار تأکید کرد و گفت، جایگاه معلم نه فقط برای آموزش علمی، بلکه برای شکلدادن شخصیت و فضایل انسان است.
دانشگاه مراغه در بین ۱۰ دانشگاه برتر، در جذب دانشجوی بینالملل قرار گرفت
در مراسم گرامیداشت روز معلم دانشگاه مراغه، دکتر اسرافیلی ضمن گرامیداشت روز معلم و تقدیر از اعضای هیئت علمی، اساتید مدعو و کارشناسان معاونت آموزشی و پژوهشی، به دستاوردهای مهم در یک سال اخیر مجموعه معاونت آموزشی و پژوهشی اشاره کرد.
ایشان از راهاندازی چهار کد رشته در مقطع دکتری و چهار رشته در مقطع کارشناسی ارشد در حوزههای شیمی، مهندسی باغبانی، جغرافیا و برنامهریزی شهری، ژنتیک گیاهی، فیزیولوژی ورزشی، مدیریت ورزشی، مترجمی زبان انگلیسی و حقوق خصوصی خبر داد و از تلاشهای خانم فرزانه احمدی و حمایتهای دکتر محمد زادشکویان در این زمینه تقدیر کرد.
دکتر اسرافیلی همچنین از خرید سامانه همآوا، با هدف ارتقاء سرعت و امنیت فرآیندهای آموزشی سخن گفت و تأکید کرد این سامانه، مدیریت درخواستهای دانشجویان را آسانتر و توسعه آموزش را تسهیل میکند. در کنار این، جذب قریب به ۴۶۰ دانشجوی بینالملل در سال گذشته و قرار گرفتن دانشگاه مراغه در جمع ۱۰ دانشگاه برتر در جذب و نگهداری آنان، نشاندهنده رشد و اعتبار دانشگاه است.
وی از برگزاری دومین مدرسه زمستانی و همکاری با اداره آموزش و پرورش شهرستان مراغه، با حضور بیش از ۲۳۰۰ دانشآموز، از دیگر فعالیتهای مهم این مجموعه دانست و افزود: در زمینه ساماندهی پروندههای فارغالتحصیلان، توانستیم جزو اولین دانشگاهها باشیم که این پروندهها را به صورت کامل ساماندهی کرده و کد صحت آنها را دریافت کردیم.
به گفتهی وی در حوزه حمایت از استعدادهای درخشان، دانشگاه مراغه به طور رایگان خوابگاه و تغذیه دانشجویان نخبه در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا را فراهم کرد و شمار کلاسها را از پنج به چهار زنگ کاهش داد تا کیفیت آموزش هر چه بیشتر ارتقاء یابد.
معاون آموزشی دانشگاه مراغه همچنین به برخی از چالشهای موجود در حوزه آموزش دانشگاه مراغه اشاره کرد و افزود: از جمله این چالشها میتوان به عدم وجود خوابگاه پسرانه و کمبود فضای آموزشی و همچنین افت تحصیلی دانشجویان اشاره کرد.
وی در پایان سخنان خود تاکید کرد: روز معلم تنها یک روز برای تشکر و تقدیر از معلمان و اساتید نیست، بلکه یادآور مسئولیت سنگین و خطیری است که خداوند بر دوش ما گذاشته است. این مسئولیت، تربیت و پرورش فرزندان این مرز و بوم است.
در این آیین، سرآمدان آموزشی دانشگاه مراغه معرفی و تجلیل شدند. دکتر مرتضی فتاحپور بهعنوان سرآمد آموزشی دانشکده علوم انسانی و سرآمد دانشگاه انتخاب شد. همچنین، از دکتر باقر افتخاری سیس بهعنوان سرآمد آموزشی دانشکده علوم پایه و دکتر حنیفه سید حاجیزاده بهعنوان سرآمد آموزشی دانشکده کشاورزی تجلیل بهعمل آمد. همچنین، دکتر محمدرضا اکبرپور نیز بهعنوان سرآمد آموزشی دانشکده فنی مهندسی معرفی گردید.
در پایان، از دکتر حنیفه سید حاجیزاده، دکتر حبیبه جباری و دکتر فرهاد مظلوم بهمنظور ارتقاء مرتبه علمی ایشان تقدیر شد و حجتالاسلام و المسلمین صفرزاده ملکی استاد بازنشسته در این مراسم مورد تکریم قرار گرفت.