تاریخ : سه شنبه 20 ارديبهشت 1401

مراسم بزرگداشت هفته معلم با حضور امام جمعه محترم و نماینده مردم استان در مجلس خبرگان رهبری روز دوشنبه در آمفی تئاتر فجر دانشگاه برگزار شد.

دکتر محمد زادشکویان در سخنانی ضمن گرامیداشت روز معلم در سخنانی به تبیین رموز جاودانگی استاد شهید مرتضی مطهری به عنوان معلمی جاودان پرداخت.
به گزارش روابط عمومی؛ در این آیین، دکتر محمد زادشکویان سه عاملِ محیط تکوین شخصیت استاد،  ویژگی های بارز شخصیتی و خصوصیات برجسته آثار و تالیفات این استاد شهید را به عنوان عوامل مهم در ماندگاری شهید مطهری برشمرد و در این زمینه بهره مندی و پرورش استاد مطهری در مکتب اساتید بزرگی چون امام خمینی (ره)، اعتقادات عمیق، متهجد بودن، جامعیت و به روز بودن موضوعات مورد بحث، متفکر بودن به معنای واقعی کلمه، وجود سیر منطقی در مباحث و موضوعات محل بحث و نگاه تعبدی و دینی به امر تدریس را از جمله مهم ترین عوامل و مولفه های جاودانگی استاد شهید مرتضی مطهری عنوان کرد.

در این مراسم که با حضور اساتید و اعضای هیئت علمی دانشگاه برگزار شده بود، امام جمعه مراغه نیز در سخنانی ضمن تبریک روز معلم، با ذکر حدیثی از امام صادق علیه السلام، از دانشمندان شیعه، پاسداران مرزهای فکری و اعتقادی و علمی یاد کرد.
آیت الله پورمحمدی با بیان این که اساتید دانشگاه براساس کلام امام صادق علیه السلام مرابط به معنای مرزبان های علمی و فکری و اعتقادی هستند، نقش و  وظیفه اساتید در جامعه امروزی با گسترش فضای مجازی و حجم بالای شبهات، در هدایت و راهنمایی نسل جوان بسیار مهم دانست.
نماینده مردم استان در مجلس خبرگان رهبری در ادامه به بررسی ابعاد شخصیتی و علمی استاد شهید مرتضی مطهری و جامعیت و تنوع آثار وی پرداخت و نظم را در کنار تلاشهای پرشمار علمی و فکری وی، یکی از مهم ترین خصوصیات آن شهید عنوان کرد.
آیت الله پورمحمدی با اشاره به کتاب خدمات متقابل اسلام و ایران افزود:
در کتاب خدمات متقابل اسلام و ایران، استاد شهید به خوبی تاثیرات اسلام بر جامعه ایرانی و نیز بسترسازی ایرانیان بر گسترش اسلام را تبیین کرده است.
وی با ذکر این نکته که شهید مطهری انسان کم اندیش و متحجری نبوده است و هرجا احساس تکلیف و وظیفه می کرد، وارد می شد، بیان داشت:
شهید مطهری علی رغم اعتراضات گروهی از علمای و فضلای حوزه، بنابر احساس تکلیف در مجله زن روز در دفاع از نظام حقوق زن در اسلام مقاله می نوشت و به رد شبهات می پرداخت.

حجت الاسلام و المسلمین احمد زمانی مسئول دفتر نهاد رهبری در دانشگاه مراغه دیگر سخنران این مراسم بود که در بیاناتی ضمن گرامیداشت روز معلم، با بیان جمله معروف از تاریخ پژوه بزرگ، جبران خلیل جبران در خصوص از بین رفتن تمدن یک ملت ، سه مولفه فروپاشی خانواده، فروپاشی نظام تعلیم و تربیت و جایگاه معلم و از بین رفتن الگوها و اسوه های جامعه را به عنوان عوامل فروپاشی یک تمدن برشمرد و افزود: ظهور و بروز هر تمدنی نیز منوط به ترفیع جایگاه این سه شاخص است.

وی با بیان این که با تضعیف جایگاه مادر، نظام خانواده دستخوش فروپاشی می شود، چنین نقش اساسی و مهم را در نظام تعلیم و تربیت، برای معلم دانست و افزود: چنانچه جایگاه معلم به خوبی شناخته نشود و به درستی تکریم و تجلیل نشود، نظام تعلیم و تربیت دچار سقوط و در نتیجه تمدن یک ملت دستخوش آسیب و فروپاشی خواهد شد.

وی از عدم شناخت و درک درست و صحیح جایگاه معلم در جامعه  به عنوان یکی از  عناصر تمدن ساز انتقاد کرد.
مسئول دفتر نهاد رهبری در دانشگاه با تاکید بر شناخت و شناساندن الگوها به عنوان سومین عناصر تمدن ساز، افزود: باید قدر بزرگان علمی خود را بدانیم و رسیدن به تمدن بدون توجه به الگوها و بدون تکریم آنها مقدور نخواهد بود.

در پایان مراسم از چهار عضو هیئت علمی بازنشسته آقایان مهندس دامادی، مهندس مهدوی صفا، دکتر پارسا و دکتر سعیدی در سالهای اخیر به افتخار بازنشستگی نایل امده بودند تجلیل شد.
همچنین از ۸ استاد نمونه از چهار دانشکده  نیز تقدیر به عمل آمد.
آقایان دکتر شکاری و دکتر عباسی از دانشکده کشاورزی، آقای دکتر علی شکری و خانم دکتر شهباز از دانشکده علوم پایه، آقایان دکتر رفیعی و دکتر احمدی از دانشکده فتی مهندسی و آقایان دکتر الله وردی زاده و دکتر سلیمی از دانشکده علوم انسانی به عنوان اساتید نمونه معرفی شدند.

مراسم با تقدیر از تمامی اساتید و اهدای گل و لوح یادبود و ضیافت شام پایان پذیرفت.
  • در سه شنبه 20 ارديبهشت 1401

فراخوان پذيرش بدون آزمون دوره دکتری دانشگاه مراغه (سال تحصیلی1402-1401)

1401/02/28

طبق جدیدترین آمار رتبه بندی تایمز:
دانشگاه مراغه در جمع 27 دانشگاه ایرانی و هزار دانشگاه‌ اثرگذار جهان

1401/02/21

1401/02/20

از حسن مساعی و همکاری مجدانه و مثمر ثمر شما اساتید گرامی در راه ارتقاء علم سپاسگزارم.

1401/02/12

انتصاب معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه مراغه

1401/02/04

اطلاعیه نحوه برخورداری از خدمات اداره تغذیه