تاریخ : پنجشنبه 18 فروردين 1401

نشست علمی و تخصصی جمعی از اساتید دانشگاه مراغه با معاون علمی و پژوهشی سپاه عاشورا

نشست علمی- تخصصی جمعی از اساتیدِ صاحب طرح ها و ایده های فناورانه با دکتر ارسلانی معاون علمی پژوهشی سپاه عاشورا با حضور دکتر زادشکویان ریاست محترم دانشگاه و حجت الاسلام و المسلمین احمد زمانی مسئول محترم دفتر نهاد رهبری در دانشگاه روز چهارشنبه برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی، در این نشست که به همت مدیریت پژوهش و فناوری دانشگاه برگزار شده بود، ریاست دانشگاه با عرض خیر مقدم و خوشامدگویی به میهمانان، در بیاناتی اظهار امیدواری کرد که این نشست مقدمه ای برای شروع همکاری خوب در امر تحقیق و پژوهش در راستای عمل به منویات مقام معظم رهبری در خصوص اشتغال آفرینی دانش بنیان و  خدمت به مردم کشور باشد.
دکتر زادشکویان با اشاره به ضرورت استفاده از ظرفیت صندوق های سرمایه گذاری و توانِ بخش خصوصی، بر تولید محصولات دانش بنیان برای کاهش فقر و کمک به معیشت مردم کشور تاکید کرد.

وی با اشاره به حضور اساتید نخبه و دانشمند در میان اعضای هیئت علمی دانشگاه اظهار امیدواری کرد که با حضور اساتید نخبه و دارای ایده و طرح های فناورانه، دانشگاه مراغه در آینده نزدیک به دانشگاه کارآفرین تبدیل شود.

مدیر پژوهش و فناوری دانشگاه نیز در سخنانی از رتبه پژوهشی هجدهم دانشگاه در بین نزدیک به هفتاد دانشگاه جامع کشور خبر داد و به  پتانسیل و ظرفیت علمی خوب اساتید و پژوهشگران  دانشگاه اشاره کرد.
دکتر صباغ نیا با اشاره به مقدمه تشکیل این نشست، گفت: با ارائه فراخوان به اساتید و اعضای هیئت علمی دانشگاه، ۱۵ طرح و ایده از سوی اساتید ارائه شد.

مسئول دفتر نهاد رهبری در دانشگاه مراغه نیز ضمن گرامیداشت ماه مبارک رمضان و تبیین جایگاه و  ارزش فرصت ها و لحظات مهم و تاثیرگذار این ماه شریف بر ضرورت بهره گیری از فرصت ها تاکید کرد.
حجت الاسلام و المسلمین زمانی با اشاره به فرمایشات مقام‌معظم رهبری در لحظه تحویل سال و سخنرانی آغازین سال، مهم ترین اتفاق تلخ در سال گذشته در کلام رهبری را سختی معیشت مردم عنوان کرد و با بیان ضرورت ریشه یابی این گونه مشکلات بر ضرورت تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین تاکید کرد و از  شعار سالِ اعلامی از سوی رهبر معظم انقلاب را به عنوان نقشه راه برای اداره کشور و اکسیری برای حل مشکلات یاد کرد.

در این نشست معاون علمی و پژوهشی سپاه عاشورا ضمن تشکر از ریاست دانشگاه مبنی بر برگزاری این نشست، تغییر رویکرد در حوزه علم و فناوری را مهم ترین عامل ارتقای رتبه بندی دانشگاه ها عنوان کرد.
وی با طرح نگاه واقع بینانه و آسیب شناسانه به حوزه علم و فناوری،  از  هنر و علم به عنوان دو بال برای تحقق تمدن سازی اسلامی یاد کرد.
دکتر ارسلانی با یادآوری این نکته که فرهنگ همواره سوار بر تکنولوژی از سوی قدرتها به کشورهای دیگر صادر می شود، گفت: کشور تمدن ساز باید در حوزه فناوری و علم تمرکز کند.

وی بر ضرورت شناسایی مشکلات و مساله و ارائه طرح ها و ایده های مساله محور تاکید گرد.

در ادامه چند تن از اساتید به بیان طرح ها و ایده ها و ظرفیتها و امتیازات و  مشکلات و موانع پیش رویِ عملیاتی شدن ایده های خود پرداختند.

دکتر چابک پور عضو هیئت علمی گروه مهندسی عمران، دکتر مهدوی نیا عضو هیئت علمی گروه شیمی، دکتر صادق فام عضو هیئت علمی گروه مهندسی عمران، دکتر پیریائی عضو هیئت علمی گروه شیمی، دکتر ابدی رئیس مرکز کارآفرینی و عضو هیئت علمی دانشکده کشاورزی، دکتر ابوالقاسمی عضو هیئت علمی گروه شیمی، دکتر حاجی زاده عضو هیئت علمی گروه علوم و مهندسی باغبانی، دکتر حمزه پور عضو هیئت علمی گروه علوم و مهندسی خاک و دکتر عباس رضائی عضو هیئت علمی گروه علوم و مهندسی خاک به معرفی طرح ها و ایده های خود در زمینه های مختلف پرداختند.

ایجاد الگوهای کشت جای گزین و ارائه ابتکار بازار آب به مثابه بازار انرژی، تولید کیتوسان ( ماده اولیه تولید کرم و ژل و صابون مخصوص بیماری های پوستی) از ضایعات میگو و قیمت پایین آن نسبت به نمونه مشابه خارجی، تهیه اطلس جامع از منابع آب، ساخت سوپر جاذب های بر پایه گیاهی برای تعدیل مشکلات ناشی از کم آبی و کاهش هزینه ها، تولید گیاهان داروئی، ایده دانشگاه-  کارخانه و ایجاد پایلوت برای راه اندازی کارخانه تولید کنسانتره سیب، راه اندازی کلینیک کشاورزی، ایجاد مرکز آنالیز ترکیبات موجود در محصولات کشاورزی،  استحصال مواد موثره در ضایعات محصولات کشاورزی، خالص سازی محصولات شیمیایی و حلال های صنعتی، تولید محصولات استراتژیک برای مناطقی که در معرض شوری هستند، پایدارسازی کانونهای گرد و غبار در شرق و جنوب شرق دریاچه ارومیه و آبیاری براساس رطوبت سنجی از جمله ایده ها و طرح های پژوهشی اساتید حاضر در این نشست بود.
در این نشست، معاون علمی و پژوهشی سپاه عاشورا از قول مساعدت و پی گیری برخی طرح ها و ایده های مساله محور و کارآفرین را خبر داد و با همراهی ریاست دانشگاه و مسئول دفتر نهاد رهبری با حضور در مرکز رشد واحدهای فناور از شرکت های مستقر در این مرکز بازدید به عمل آورد.
  • در پنجشنبه 18 فروردين 1401

همایش روابط عمومی های مراغه، جلوه همدلی و هم افزایی

1401/04/12

عضو هیات علمی دانشگاه مراغه، شیمیدان برجسته کشور شد