تاریخ : شنبه 22 آذر 1399

در آستانه هفته پژوهش؛

معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از دانشگاه مراغه بازدید نمود +گزارش تصویری

دکتر غلامحسین رحیمی، معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در آستانه هفته پژوهش از دانشگاه مراغه بازدید نمود.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه مراغه؛ دکتر رحیمی معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در ادامه بازدید های خود از دانشگاه های استان آذربایجان شرقی به همراه دکتر مجیدی، رئیس دانشگاه تبریز و دکتر واعظی رئیس پارک علم و فناوری استان آذربایجان شرقی از دانشگاه مراغه بازدید بعمل آورد. دکتر محمد علی لطف الهی یقین، رئیس دانشگاه مراغه و اعضای هیات رئیسه این دانشگاه در این دیدار معاون پژوهشی وزارت علوم را همراهی نمودند.

دکتر غلامحسین رحیمی، معاون پژوهشی وزارت علوم در نشست حاشیه این بازدید ضمن ابراز خرسندی از حضور در باغ شهر ایران و بازدید از سایت و امکانات دانشگاه مراغه گفت: با اینکه طبق آمار نظاره گر عملکرد دانشگاه ها هستیم لیکن به اندازه بازدید حضوری نمی توان این زحمات و تلاش ها را لمس نمود.
وی با اشاره به فعالیت های پژوهشی این دانشگاه افزود: هر نوع مقاله پژوهشی ارزشمند است و انتشار آن مهمترین مورد فناوری و نوآوری حیات دانشگاه محسوب می گردد. البته فعالیت های پژوهشی نباید به انتشار مقاله محدود شود و بایستی بخش زیادی از تحقیقات به تقاضای اجتماعی و رفع معضلات اجتماعی معطوف شود.

معاون پژوهشی وزارت علوم افزود: رشد علمی کشور در پنج سال اخیر چشمگیر بوده و مهم این است که در مراغه دانشگاهی داریم که در این رشد نقش خود را مطلوب ایفا نموده و نرخ رشد ملی دارد و در سطح بین الملل هم خوش درخشیده است.
دکتر رحیمی از عدم مشارکت بعضی اعضای هیات علمی دانشگاه در بحث پژوهش و بویژه ارائه مقاله انتقاد نمود و گفت: آنطور که از آمار بر می آید برخی اعضای هیات علمی دانشگاه هیچ مقاله ای در سطوح مختلف ارائه نداده اند که در صورت تداوم این امر با رکود علمی مواجه خواهند شد.
وی ضمن تاکید بر اینکه تک تک اعضای هیات علمی دانشگاه بایستی در رشد علمی دانشگاه مراغه تاثیر گذار بوده و نقش خود را ایفا نمایند خاطر نشان کرد: ما دانشگاه مراغه را بعنوان یک واحد دانشگاهی کیفی در جنوب آذربایجان  می شناسیم که با مشارکت همه اعضای هیات علمی در آینده نزدیک انتظار داریم رشد چشمگیری هم داشته باشد. هر چند برآیند کلی این دانشگاه عالی است.

معاون پژوهشی وزارت علوم بر رشته های پر بازده  و تاثیر گذار در رشد علمی دانشگاه اشاره نمود و بر تقویت این رشته ها تاکید نمود و افزود: انتظار است امکانات بیشتری به این رشته ها اختصاص یابد تا بستر رشد رشته های قوی دانشگاه فراهم گردد و رشته هایی که از اقبال کم دانشجویی مواجه هستند به سمت پژوهش حرکت نموده و در امر تولیدات پژوهشی و فناوری موثر واقع گردند.
دکتر رحیمی در بخش دیگری از سخنان خود از اعلام آمادگی معاونت پژوهشی و ارائه مجوز تأسیس مراکز تحقیقاتی و پژوهشی در این دانشگاه خبر داد و گفت: دانشگاه مراغه باید با توجه به پتانسیل این منطقه مراکز تحقیقاتی و پژوهشی و کلینیک های تخصصی را راه اندازی نموده و با بهره گیری از دانش و علم اساتید خود به ارائه خدمات به منطقه بپردازد. همانطور که دانشگاه ها و پارک های علم و فناوری  با توجه به انعطاف پذیری خود نقش موثری در ایام کرونا و تولیدات موثر در این امر ایفا نمودند در ایام پسا کرونا نیز باید با تکیه بر امور پژوهشی، طرح های داخلی و خارجی، ایجاد کلینیک های تخصصی و... به درآمد زایی بپردازند.
معاون پژوهشی وزارت علوم از تعبیه مجدد ردیف بودجه مرکز تحقیقات نجوم و اختر فیزیک ذیل ردیف دانشگاه مراغه خبر داد و گفت: با توجه به مذاکرات انجام یافته با سازمان برنامه و بودجه تاکید وزارت بر ایجاد مجدد این ردیف در ذیل ردیف بودجه دانشگاه مراغه می باشد.
دکتر رحیمی به بهره گیری از پتانسیل مرکز نجوم و اختر فیزیک دانشگاه مراغه اشاره نمود و گفت: برای رشد این مرکز باید تلاش گردد و طوری نباشد که همچون گذشته بودجه برای این مرکز اختصاص یافته و هزینه نگردد.

دکتر محمد علی لطف الهی یقین، رئیس دانشگاه مراغه نیز در این دیدار با ارائه گزارشی از دانشگاه مراغه پرداخت و گفت: این دانشگاه برای سومین سال متوالی در رتبه بازه 21-30 قرار گرفته است و رتبه 15 پژوهشی را بخود اختصاص داده است.

• در شنبه 22 آذر 1399

تولید عصاره خوراکی کاهش قند خون در دانشگاه مراغه

1400/09/06

ارتقای مرتبه علمی اعضای هیأت علمی دانشگاه مراغه