تاریخ : دوشنبه 24 آذر 1399

گرامیداشت هفته پژوهش و فناوری با تجلیل از پژوهشگران برتر دانشگاه مراغه صورت گرفت.

آیین گرامیداشت هفته پژوهش و فناوری با حضور فیزیکی و تجلیل از پژوهشگران برتر دانشگاه مراغه و شرکت برخط اعضای هیات علمی برگزار گردید.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه مراغه؛  در این آئین که با حضور ریاست دانشگاه و اعضای محترم هیات رئیسه برگزار شد، از پژوهشگران برتر دانشگاه در سال 1399 تقدیر به عمل آمد.
دکتر محمد علی لطف الهی یقین، رئیس دانشگاه مراغه در این آئین ضمن تبریک فرا رسیدن هفته پژوهش و فناوری و با اشاره به روند تکمیل و بهره برداری از پروژه های عمرانی طی یکسال گذشته، منابع انسانی، تعداد دانشجویان و تنوع رشته ها در دانشگاه،‌ به مقایسه جایگاه دانشگاه مراغه با دانشگاه های جامع کشور طی 6 سال گذشته پرداخت و گفت: ارتقا هجده پله ای رتبه دانشگاه مراغه از سال 94-93 و کسب رتبه 25 کشوری در سال 1398 به استناد پایگاه ISC، به جایگاه پانزدهم پژوهش کشوری حاصل تلاش و  زحمات اساتید و پژوهشگران این دانشگاه در کمک به دستیابی به چنین جایگاه شایسته ای است و قابل تقدیر و تشکر است.
رئیس دانشگاه مراغه ضمن تقدیر از تلاش های پژوهشگران دانشگاهی از دکتر باقر افتخاری سیس و دکتر قدرت محمودی یاد نمود و افزود: این اعضای هیات علمی دانشگاه مراغه با کسب مداوم جوایز از سال 1394در فدراسیون سرآمدان علمی ایران، موجب کسب رتبه کشوری در این فدراسیون برای دانشگاه مراغه گردیده اند. وی با اشاره به فعالیت های پژوهشی دکتر صادق رستم نیا و دکتر مهدی اسرافیلی که بالاترین شاخص هرش را در میان اعضای هیات علمی کسب کرده و نیز دارای بالاترین رتبه در استناد غیر خودی مقالات به گواهی پایگاه WOS می باشند نیز تقدیر کرد و این موفقیت ارزنده را به جامعه دانشگاهی تبریک گفت.
رئیس دانشگاه مراغه با اشاره به کسب افتخارات و رتبه های بین المللی در فهرست دانشمندان 2 درصد برتر جهان و قرارگیری 8 نفر از اعضای هیات علمی دانشگاه در این فهرست (به استناد پایگاه Scopus)، ابراز امیدواری کرد و خاطر نشان نمود: امید است سایر اعضای محترم هیات علمی با تلاش بیش از پیش، یاریگر این موفقت های دانشگاه در عرصه ملی و جهانی باشند.
دکتر لطف الهی ضمن اشاره به چاپ بیش از 253 مقاله JCR در سال 2020 اعلام کرد که 79 درصد از مقالات JCR، در چارک Q1 و Q2 به چاپ رسیده اند که این مهم نشان دهنده رویکرد کیفی در تولیدات پژوهشی دانشگاه مراغه است.

دکتر ناصر صباغ نیا،‌ مدیر پژوهش و فناوری دانشگاه مراغه نیز در این آئین به ارائه گزارش یکساله و عملکرد این بخش طی یک سال گذشته پرداخت و با اشاره به روند افزایش تولیدات علمی دانشگاه مراغه طی10 سال اخیرگفت:  پیش بینی مقالات Scopus (با احتساب مرکز نجوم(، 302 مقاله در سال 2020 بود که با چاپ 304 مقاله در این سال،‌ بیش از صد درصد پیش بینی محقق شده است. وی همچنین با بیان اینکه در دسامبر 2020،‌ این دانشگاه دارای 12مقاله Hot Papers و Highly Cited Papers به استناد پایگاه WOS بوده است، اعلام کرد: بیشترین مقالات در حوزه های شیمی، علوم مواد، فیزیک و کیهان شناسی، کشاورزی و بیولوژی، مهندسی و ... به چاپ رسیده است.
مدیرپژوهش و فناوری دانشگاه مراغه با برشمردن مقالات ارائه شده در کنفرانس های داخلی و خارجی، ابراز داشت: شرایط خاص پاندمی کرونا و عدم برگزاری اغلب همایش های علمی، کاهش مقالات را در این حوزه در پی داشته است. از سوی دیگر، اعضای هیات علمی دانشگاه با همکاری بیشتر در زمینه اجرای طرح های تحقیقاتی خارج از دانشگاه به ویژه در دانشکده فنی و مهندسی، موجب افزایش تعداد طرح ها در این حوزه شده اند.
دکتر صباغ نیا با بیان اینکه انتشار نشریه Sahand Communications in Mathematical Analysis توسط گروه ریاضی و کسب نمایه های معتبر بین المللی از جمله Scopus افتخاری برای دانشگاه است ابراز داشت: امتیاز انتشار نشریه"رویکردهای نوین در آزمایشگاه‌های علمی ایران" نیز به دانشگاه مراغه واگذار شده است. وی با اشاره به چاپ 9 کتاب تالیف/تصنیفی و 4 کتاب ترجمه ای از آذرماه 1398 در انتشارات معتبر، چاپ کتاب های تالیفی در انتشارات Taylor & Francis را تبریک گفت.
مدیر پژوهش و فناوری در ادامه به تشریح بخشی از فعالیت های زیر مجموعه های مرتبط با این بخش پرداخت و با اشاره به عملکرد دفتر همکاری های علمی بین المللی گفت:  هم اکنون 3 نفر از اعضای محترم هیات علمی دانشگاه در فرصت مطالعاتی و مأموریت پژوهشی بلند مدت به سر برده و 4 دانشجو نیز طی یک سال اخیر از فرصت مطالعاتی داخلی بهره مند شده اند. همچنین این بخش موجبات مشارکت اساتید در طرح ها و پایان نامه های مشترک بین المللی، برگزاری چندین سخنرانی علمی پژوهشگران خارجی، بازدیدهای علمی پژوهشگران خارجی و همچنین برگزاری وبینار های تخصصی بین المللی را فراهم ساخته است.
وی با اشاره به فعالیت های بخش کارآفرینی و ارتباط با صنعت از جمله رایزنی با شرکت های منطقه جهت تاسیس اتاق Spin-off و نیازسنجی پژوهشی این شرکت ها جهت عقد قراردادهای پژوهشی و اقدام جهت تأسیس کلینیک دانشگاهی ترویج کشاورزی از زحمات این بخش تقدیر کرد.
دکتر صباغ نیا با اشاره به عملکرد مطلوب بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات، به ویژه در شرایطی که بخش اعظم مسائل مربوط به دانشجویان از جمله برگزاری کلاس های آموزشی به صورت مجازی است، راه اندازی مرکز آموزش های الکترونیکی دانشگاه مراغه و سامانه LMS   و همچنین راه اندازی سامانه کلاس های آنلاین Big Blue Button را گامی مهم در پیشبرد این امر دانست.
این آئین با تبریک به 4 عضو هیات علمی که طی یک سال گذشته به مرتبه استادی و 10 عضو هیات علمی که به دانشیاری ارتقا یافته اند و اعطای لوح تقدیر به پژوهشگران برتر دانشکده ها و پژوهشگر برتر دانشگاه بهبه کار خود پایان داد.

نام عنوان
آقای دکتر قدرت محمودی پژوهشگر برتر دانشگاه/ پژوهشگر اول دانشکده علوم پایه
آقای دکتر علی شکری پژوهشگر دوم دانشکده علوم پایه
آقای دکتر دانشفراز پژوهشگر اول دانشکده فنی و مهندسی
آقای دکتر محمود ابراهیمی پژوهشگر دوم دانشکده فنی و مهندسی
آقای دکتر محسن جان محمدی پژوهشگر اول دانشکده کشاورزی
آقای دکتر مرتضی زاهدی پژوهشگر دوم دانشکده کشاورزی
خانم دکتر زهره هاشمی پژوهشگر دانشکده علوم انسانی
آقای دکتر محمود قلی پور پژوهشگر برتر مرکز نجوم و اختر فیزیک

• در دوشنبه 24 آذر 1399

اطلاعیه ثبت نام از پذیرفته شدگان مرحله تکمیل ظرفیت آزمون کارشناسی ارشد سال 1399

1399/10/21

اطلاعیه ثبت نام از پذیرفته شدگان مرحله تکمیل ظرفیت آزمون کارشناسی سال 1399

1399/10/21

سه دانشجوی دانشگاه مراغه جزو برگزیدگان جایزه علی پولاد شناخته شدند.

1399/10/08

مدیر جدید تحصیلات تکمیلی دانشگاه مراغه منصوب گردید.

1399/10/02

مدیر جدید آموزش دانشگاه مراغه منصوب گردید.

1399/10/02

1399/09/24

فراخوان پذیرش بدون آزمون استعدادهای درخشان برای سال ۱۴۰۰

1399/09/24