تاریخ : پنجشنبه 22 آذر 1397

درخشش نشریات دانشجویی دانشگاه مراغه در جشنواره نشریات دانشجویی دانشگاههای شمالغرب کشور

نشریات دانشجویی دانشگاه مراغه موفق به کسب 6 عنوان برتری در جشنواره نشریات دانشجویی دانشگاههای شمالغرب کشور-کنگره ملی شهدای دانشجو به میزبانی دانشگاه شهید مدنی آذربایجان شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه مراغه؛ به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت علوم، مراسم اختتامیه جشنواره نشریات دانشجویی دانشگاههای شمالغرب کشور-کنگره ملی شهدای دانشجو، با حضور دکترغفاری، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و مهندس عسکری، مدیرکل امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم و معاونین و مدیران فرهنگی و اجتماعی دانشگاههای منطقه و دانشجویان نشریات برگزیده، بیست آذرماه در سالن ابن سینای دانشگاه شهید مدنی آذربایجان برگزارشد.
دکتر غفاری معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم و تحقیقات و فناوری در این مراسم گفت: اگر تاریخ سیاسی آذربایجان و خاصه تبریز را مورد دقت قرار بدهیم، بخشی از این تاریخ به نقش آذربایجان در حوزه مطبوعات و نشریات اجتماعی سیاسی و فرهنگی واندیشه ای که در مداریک دغدغه شکل گرفته است، برمیگردد.
وی تاکید کرد: هنر نوشتن و قلم زدن، هنر گفتگو و هنر دیدن واقعیت های پیدا و پنهان است، که کار ساده ای نیست، لذا دانشگاه باید بر خود ببالد که مجموعه دانشجویی‌ در این فعالیت ورود پیدا کرده است چرا که این توانمندی جدید خود به عنوان یکی از شاخصه های داشتن سرمایه فرهنگی شناخته میشود.
وی اثرگذاری و مجاب کردن مخاطب را از ویژگی های یک نشریه برشمرده و افزود: متقاعد کردن زمانی اتفاق خواهد افتاد که آنچه را ما مطرح میکنیم مبتنی بر یک استدلال محکم، شواهد مستند و قوی باشد و نیز بتواند آن تحرک ذهنی لازم را در خواننده به وجود بیاورد. مخاطبان ما احساس کنند که گویا با مطالبی تازه روبرو هستند، ذهن مخاطبان مارا فعال نموده و در آنها هیجان احساس و ادراکی تازه به وجود بیاورد.
وی از الزامات دیگر یک نشریه را که نشریات دانشجویی باید به آن توجه نمایند، رعایت انصاف و اخلاق دانست و گفت: بی تردید هر نشریه و هر مجموعه ای به گفتمان و ایده ای تعلق دارد و خودش را با این نگاه و گفتمان بازنمایی میکند اما توجه به انصاف و عدالت، خاصه انصاف و اخلاق، مهمترین چیزی است که می تواند جایگاه یک مجموعه و نشریه را ارتقاء بخشد.
وی بیان کرد: نکته دیگر، موقعیت شناسی است. ما در چه موقعیت و در چه زمانی در چه فضایی مینویسیم و افکارمان را در اختیار دیگران قرار می دهیم؟ در چه محیطی و در چه فضایی؟ مخاطبان ما در چه فضایی به سر میبرند؟ در این حرفه باید ما به بروزترین شناخت ها تسلط داشته باشیم.باید به اشراف مهارت های تکنیکی در باب آن مسئله دست پیدا کنیم.
غفاری در پایان تاکید‌کرد: نزدیک به سه هزار وپانصد نشریه دانشجویی از جانب دانشجویان منتشر میشود که در واقع ابزاری محسوب میشود تا از این طریق وارد نقد یکدیگر بشویم که داشتن ویژگی های لازم علم، اخلاق، انصاف و عدالت را طلب میکند.
گفتنی است در دومین جشنواره نشریات دانشجویی دانشگاههای شمالغرب کشور،25 دانشگاه از دانشگاههای سراسری، پیام نور، علوم پزشکی، آزاد اسلامی، موسسات آموزش عالی غیرانتفاعی استانهای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و اردبیل شرکت کرده بودند که در مراسم مذکور، از 14 دانشگاه برتر در حوزه های مختلف نشریات دانشجویی علمی، پژوهشی و فرهنگی این استانها باحضور معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، تجلیل شد.

دانشگاه مراغه توانست در این جشنواره رتبه های برتری را به شرح ذیل کسب نماید:

نشریه تکوین رتبه دوم نشریات علمی – تخصصی علوم پایه "صاحب امتیاز: انجمن علمی سلولهای بنیادی – مدیرمسئول: صابر اسماعیل لو"
نشریه عسلک رتبه دوم نشریات علمی – تخصصی کشاورزی"صاحب امتیاز انجمن علمی گیاهپزشکی مدیر مسئول آرزو وند شعاعی"
نشریه درانه رتبه دوم بخش آثار - مقالات ادبی "صاحب امتیاز کانون دختران آفتاب مدیرمسئول لیلا فتحی"
نشریه نور رتبه دوم بخش آثار- مصاحبه" صاحب امتیاز کانون قرآن و عترت، مدیرمسئول مهدی صادقی"
نشریه شار رتبه دوم بخش آثار – مقالات اجتماعی" صاحب امتیاز انجمن علمی جغرافیا و برنامه ریزی شهری مدیرمسئول رباب رحمانی"
نشریه دو واحد خنده رتبه سوم بخش آثار – گزارش "صاحب امتیاز و مدیرمسئول محمد زحمت کش"
شایان ذکر است پیش از این شاهد افتخارآفرینی نشریات دانشجویی در دهمین و یازدهمین جشنواره ملی حرکت، تیتر 9، تیتر 10 و اولین جشنواره نشریات دانشجویی دانشگاههای شنالغرب کشور نیز بودیم.

برگزاري اولين جلسه شوراي فناوري مرکز رشد واحدهاي فناور مراغه

1397/10/26

برگزاری سالانه 3 یا 4 دوره HSE در دانشگاه مراغه

1397/10/23

1397/10/23

کسب رتبه برتر سلف سرویس و ارتقاء رتبه خوابگاه‌های دانشگاه مراغه

1397/10/22

پروژه ای که بعد از چندین سال به همت خیرین اجرا شد.

1397/10/18

حال و هوای فصل امتحانات در دانشگاه مراغه

1397/10/17

نخستین جشنواره رویش دانشگاه مراغه با معرفی و تجلیل از برترین ها به کار خود پایان داد.

1397/10/11

ارتقای مرتبه علمی اعضای هیأت علمی دانشکده علوم پایه دانشگاه مراغه

1397/10/11

ارتقای مرتبه علمی عضو هیأت علمی دانشکده فنی و مهنسی دانشگاه مراغه

1397/10/10

نشست اساتید دانشگاه های ژاپن و دانشگاه مراغه با هدف بررسی آثار تاریخی مراغه

1397/10/10

انتصاب رئیس گروه نظارت و ارزیابی دانشگاه مراغه

1397/10/03

انتصاب استاد دانشگاه مراغه به عنوان عضو چهارمین دوره هیات نظارت، ارزیابی و تضمین عتف استان ...

1397/10/01

ویژه نامه هفته پژوهش در دانشگاه مراغه منتشر شد.

1397/09/25

نخستین جشنواره دانشگاهی رویش در دانشگاه مراغه آغاز به کار کرد.

1397/09/25

1397/09/22

با برگزاری انتخابات، هیات موسس شورای صنفی اعضای هیات علمی دانشگاه مراغه مشخص شدند.

1397/09/19

بزرگداشت روز دانشجو با شور و نشاط خاصی در سالن دانشجوی دانشگاه مراغه برگزار گردید.

1397/09/19

ساخت نانو حسگرِ تشخیص سرطان پروستات