آغاز به کار نمایشگاه پانزدهمین جشنواره دانشگاهی حرکت در دانشگاه مراغه با حضور 18 انجمن علمی دانشجویی بخش نمایشگاهی پانزدهمین جشنواره دانشگاهی حرکت، روز یکشنبه 10 اردیبهشتماه 1402 با حضور امیر سیفی فرمانده پادگان امام رضا (ع)، دکتر اکبریان رییس اداره ی آموزش و پرورش مراغه، مهندس خیراندیش رئیس جهاد کشاورزی، آقای بهزاد موسی زاده مدیر دانشجویی فرهنگی و دکتر رضا شیری رئیس اداره آموزش دانشکده علوم به نمایندگی از دانشکده علوم پزشکی مراغه، دکتر زادشکویان رییس دانشگاه بهمراه هیئترئیسه، روسای دانشکدهها، مدیران گرو ه های آموزشی ، اساتید مشاور و فعالین انجمن علمی دانشجویی در ساختمان کتابخانه مرکزی افتتاح شد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی دانشگاه مراغه؛ دکتر زادشکویان رئیس دانشگاه مراغه در این آیین اظهار نمود: جشنواره حرکت بستری برای ارائه آثار و دستاوردهای دانشجویان در حوزه انجمنهای علمی دانشجویی است که در پایان دورهی یکساله، فعالیتهای خود را به معرض نمایش میگذارند.
ایشان افزود : این جشنواره در دو بخش رقابتی و بخش نمایشگاهی هرساله در دو سطح دانشگاهی و ملی برگزار میشود و انجمنهای علمی دانشجویی در بخشهای مختلف؛ نشریات علمی، فعالیتهای علمی خلاقانه، محتوای دیجیتال، تألیف و ترجمه کتاب، اختراع، کارآفرینی و انجمن علمی برگزیده به رقابت میپردازند.
رئیس دانشگاه مراغه گفت: دوره پانزدهم مرحلهی دانشگاهی با داوری آثار در اواخر مهرماه سال ۱۴۰۱ آغاز و آثار منتخبین به پانزدهمین دوره سطح ملی ارسالشده است و بخش نمایشگاهی دوره پانزدهم جشنواره در سطح ملی نیز در تاریخ سیام اردیبهشت تا دوم خرداد به میزبانی دانشگاه مازندران برگزار خواهد شد.
ایشان با اشاره به اینکه این جشنواره در دوران کرونا امکان برگزاری نداشته است، ادامه داد: در این نمایشگاه، ۱۸ انجمن علمی از ۴ دانشکده با در اختیار داشتن فضای مناسب جهت ارائه آثار و گزارش عملکرد و نمایش یافتههای علمی درزمینهٔ فعالیت خود حضور یافتهاند و از 10 تا 13 اردیبهشتماه جهت بازدید عموم دایر است.
دکتر زاد شکویان در پایان به افتخارآفرینی دانشگاه در ادوار مختلف اشاره کرد و گفت : دانشگاه مراغه از دوره چهارم این جشنواره که مقارن با اولین حضور دانشگاه در این رویداد علمی و فرهنگی بوده است، از دانشگاههای افتخارآفرین بوده که شاخصترین این افتخارات کسب عنوان شایسته تقدیر در بین دانشگاههای برتر در دورههای دهم و یازدهم و کسب عنوان سوم در بین کل دانشگاههای حاضر در جشنواره دوره چهاردهم بوده است.
پس از سخنان دکتر زادشکویان رئیس دانشگاه مراغه، در ادامه این مراسم، میهمانان و دانشجویان از آثار و دستاوردهای دانشجویان بازدید کردند.
فرمانده پادگان امام رضا (ع) مراغه پس از پایان بازدید یکساعته خود از غرفهها در مصاحبه با خبرنگار رادیو رسانه حرکت گفت: افتخاری است برای بنده که بهعنوان یک شهروند و خدمتگزار در این آیین حضور دارم و چنین دانشجویان خلاق که آینده کشور را تضمین میکنند، میبینم.
امیر سیفی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری عنوان کرد: همین جشنوارهها باعث میشود که درسها بهصورت تئوری نباشند و علممان را به مهارت تبدیل کنیم.
ایشان اضافه کرد: من مهارت در این جشنواره دیدم و امیدوارم که به همین شکل ادامه پیدا کند و در پایان از دانشجویان میخواهم تنها به کلاسهای درسی بسنده نکنند و بیشترین تلاش را در تبدیل دانش به مهارت داشته باشند.
معاون اداری مالی دانشگاه مراغه نیز در گفتگو با خبرنگار رادیو رسانه حرکت گفت: سطح جشنواره را بسیار عالی دیدم و با توجه به بازدیدی که داشتم، نظم و سطح فناوری نشانگر کیفیت خوب جشنواره بود.
دکتر اکبر تقی زاده با اشاره به اینکه انجمنهای علمی دانشجویی یکی از بازوهای توانمند در عرصه علمی و فرهنگی دانشگاه هستند، خبر از ایجاد نمایشگاه دائمی برای ارائه طرحهای علمی و خلاقانه دانشجویان بهعنوان یکی از اولویتهای این معاونت داد.
معاون آموزشی و پژوهشی دانشگاه مراغه نیز در مصاحبه با خبرنگاران ضمن تقدیر ویژه از دانشجویان و عوامل اجرایی جشنواره گفت: ایجاد انگیزه لازمه کار جمعی است و بسترسازی لازم تا جایی که دانشجوی خلاق نیاز احساس کند ، لازم است و این وظیفهی ماست.
دکتر محمد مهدی زاده افزود: از دانشجویان انتظار میرود زمانی که وارد دانشگاه و فضای علمی و فرهنگی میشوند کنجکاو باشند، مطالبه کنند، جستوجو کنند و مسیر روبه رشدی که به آن علاقه دارند، پیدا کنند.
ایشان در پایان به دانشجویان توصیه کرد در چنین جشنوارههایی از فرصت استفاده و استعداد خود را شناسایی و شکوفا کنید.